Thread view question

Community Leader
Registered: 07-26-1999
Thread view question
10
Tue, 04-30-2013 - 3:43pm

I was on the Blended families board today and didn't see any new activity, but when I was in an older post I saw on the side panel the "latest posts from this board" and it had 3 threads I didn't see when I was looking.  I clicked on that link and it took me to the new post, which I still did not see on the page.  I eventually clicked on the "see all threads" link and there popped up two posts that I could not see before.  Is there a reason for this?  I've put screen shots on to show, the first one is the view I get when I go to the Blended Families board, the second is the view I get with the "see all threads" view, as you can see, the top three threads in the second photo are not in the first

Photobucket
Avatar for cmerin
Administrator
Registered: 01-20-2004
Wed, 05-01-2013 - 2:59pm

Thanks, Tracy, that helps!

Erin
Community Technical Assistant | Community Moderator
iVillage.com

Community Leader
Registered: 07-26-1999
Wed, 05-01-2013 - 2:52pm
Yes, I keep my browser open the entire day, I keep the P&P board on one tab and the rest of my exploring IV on a second tab. It logs me in and out when I am moving between boards, not as often as before, but still here and there. The Blended Families board is the only board that ALWAYS logs me out when I go into it, other boards its inconsistent, sometimes it'll log me out, sometimes it won't. Each morning when I get onto my board, it shows me as logged in at first, and then it "refreshes itself" and logs me out so that I have to log in again to post anything on the board. It does it every single morning, and other than the last few mornings, I just log back in and go on my way. But as you know, the last several mornings, logging in hasn't worked and I usually have to just leave the boards entirely until maybe 9 in the morning and then try again.
Photobucket
Avatar for cmerin
Administrator
Registered: 01-20-2004
Wed, 05-01-2013 - 1:04pm

Hi Guys,

I am sorry that you're all seeing different things. I know I see things when I'm signed in vs signed out (and that is a known issue). I'm not sure why you're seeing posts jumping around/disappearing. I only saw that yesterday when we had issues. I've definitely made note of it and will let them know.

As for the blended families board weirdness, I'll take a look and see if I can spot anything.

I do have a question regarding the logging out — do you mean while the browser is open or do you mean when you close the browser and come back? I had issues for the last two days where it was logging me out while I had the browser open and moving between screens. I'm not seeing that anymore.

Thanks,

Erin
Community Technical Assistant | Community Moderator
iVillage.com

iVillage Member
Registered: 12-15-2008
Wed, 05-01-2013 - 11:18am

For me it wasn't a matter of logged in verses not logged in, since I wasn't logged in at all on either view.  Also, for me they are showing up in the board view long AFTER they are on the main topic page (the opposite of what you stated).  

And just before coming on here to post, I again saw where the latest post was just a few minutes ago by one person and then it seems to vanish only to be replaced by a latest post from much earlier by a different person.  It's very bizarre.


Powered by CGISpy.com
iVillage Member
Registered: 04-01-2002
Wed, 05-01-2013 - 11:10am

This is not just you.   The order in which I view the threads on the boards I frequent also depend on whether or not I am logged in.   I'd mention what a gigantic pain in the rump it is to log in every.single.time but I think we (may) have beat that horse enough.  It's very confusing to have to look for threads posted an hour ago, showing past threads that are 3-4 days old.   And it's not a slowness issue.   The newer posts are there, just buried.  

 photo BeachChairsRed.jpg

Community Leader
Registered: 07-26-1999
Wed, 05-01-2013 - 10:34am
In fact, now that I look and experiment, the system logs me out every single time I go onto the Blended Families board, I am not seeing it as often on other boards, but it does happen every single time I go to the blended families board.
Photobucket
Community Leader
Registered: 07-26-1999
Wed, 05-01-2013 - 9:25am

Erin, these weren't new posts though, the ones on the Blended Families board were started 1 and 2 days prior, so it wasn't an hour lag time or anything.  The top thread on the "view all threads" view had been started on Monday and had 2 or 3 other replies on it, so it wasn't like it had just been posted and was waiting to show up, it was posted, other people had found it somehow, replied to it, and a day later I came on the board and wasn't see it, and I hate to say it, but why would posts be shown based on whether you are logged in or out?  I would have to experiment, but I am sure if I were to log out, those posts still wouldn't show up on the main board page, and its not like I was purposely logging out, IV was logging me in and out all day long.

Photobucket
Avatar for cmerin
Administrator
Registered: 01-20-2004
Wed, 05-01-2013 - 8:00am

Hi Ladies,

There is a known issue with views being different when logged in and out.

Lately though, we have been having issues with slowness causing posts not to appear immediately. It seems they show up on the board view page first, then slowly show up onto the main topic page. I know yesterday AM there was a huge lag in when posts were showing. It took about an hour for my posts to appear.

Erin
Community Technical Assistant | Community Moderator
iVillage.com

iVillage Member
Registered: 12-15-2008
Tue, 04-30-2013 - 8:27pm

Tracy - I have noticed the same thing happen on this thread as well, at the time I thought it was just becuase the newer posts hadn't had a chance to migrate to the sub-page yet.

For example if I go here (see the crumb trail) I tend to see newer posts

But if I click here (again see crumb trail) those newer posts don't show up right away.

I've also seen a few times where it said user "such and such" was the last poster so many minutes ago, but not been able to see that post when clicking on that thread.  Once is was a CM and the post vanished, but all the other times it would eventually appear in the thread (often more than an hour later).

I thought maybe I was the only one seeing this kind of thing happening.


Powered by CGISpy.com
Community Leader
Registered: 07-26-1999
Tue, 04-30-2013 - 3:45pm

I am noticing now that I am not signed in in the first view even though all I am doing is going from one board to clicking on the "see all threads" since IV is logging me in and out at its own whim lately, but it shouldn't matter I don't think, in the second view, those three threads are new threads, I do not "pin" any threads to the top on any boards, so I know its not that and its definitely not sorted by "latest activity".

Photobucket