pain caused by implantation?

iVillage Member
Registered: 08-21-2011
pain caused by implantation?
6
Sun, 08-21-2011 - 7:06pm

This is our first attempt at TTC.

iVillage Member
Registered: 08-03-2011
Sun, 08-21-2011 - 8:44pm

Hey, I am TTC my first and experienced the same thing as you. However I have been trying for two and a half years. This is my first month on clomid and I definitely ovulated and now at 7 DPO I went through the same thing. Weird cramps/pressure and a .25 degree temp dip this morning.

Unfortunately, most of the information I have read, only 1/3 of women have any signs of implantation... us TTCers tend to look into things a lot more.

But maybe, if we both felt it, there's a chance we're not crazy and we're right! Haha. I'd like to see what more people say. When are you planning on testing?

iVillage Member
Registered: 08-21-2011
Sun, 08-21-2011 - 9:36pm
lexuhbooz, I know... I fear that I am thinking waaaay too much about this! I'm certain that I feel every body change or twinge that I would have never noticed before TTC. I did take a test yesterday but we decided to wait until Thursday to take another (if I don't have my period by then). We'll see! The wait is the worst part...

I certainly do hope that the pains are good signs! I know that the temperature dip isn't always a signal and I haven't been charting long enough to know my body.... but I thought it was a good sign.

Best of luck to you!!!
iVillage Member
Registered: 08-03-2011
Mon, 08-22-2011 - 12:05am
I am a POAS addict. I took one yesterday too, but I think Thursday is probably when I will test again as well. I try to wait as long as possible but it's so hard! lol

From what I've heard from experienced charters (I am new to it as well), some women get a dip during their luteal phase every cycle. Some women don't get them at all, or sometimes it is just a random fluke.
iVillage Member
Registered: 08-21-2011
Mon, 08-22-2011 - 6:37pm
got my period today. :( Bummed!!
Oh well, I guess the pains really were just a sign of that and not pregnancy. Boooo! Next time..... :)
iVillage Member
Registered: 08-03-2011
Mon, 08-22-2011 - 6:59pm
Oh no :( still no sign of mine. My temp is still high so no AF yet! I went to Maryland for two days so I'm not testing until I am back home. Good luck on your next cycle :)
iVillage Member
Registered: 08-21-2011
Mon, 08-22-2011 - 7:08pm
thanks so much! same to you!