Latest Update on Message Boards - 11/08

Avatar for Cmmelissa
iVillage Member
Registered: 11-13-2008
Latest Update on Message Boards - 11/08
14
Thu, 11-08-2012 - 4:05pm

I wanted to pass along the latest update from our Community Director, Jessica.  She posted it to the iVillage Help board; if you have any questions or need help with an issue, you can ask on her thread, post on this thread, or email me at pboards@mail.ivillage.com.  I'm here if you need me.

**********************************************************************************************************************

http://www.ivillage.com/forums/ivillage-women/around-ivillage/ivillage-help/ivillage-help/latest-update-110812

Hi, everyone.

I'm happy to report that after the office was without power all last week due to the hurricane, the whole team is back in the office as of yesterday! Monday's commute was impossible for some since we only had limited trains into and out of the city, election day was Tuesday, but by Wednesday we were reunited (despite the fact that some people are still dealing with flooded homes or power outages).

As of Tuesday, I'm in a daily meeting with the President of iVillage and the CTO regarding the status of our message board fixes. Every day, we discuss what the priority list is, what progress is being made, what's holding us back, and what resources are needed to cross items off the list.

Right now, the #1 priority (for all of iVillage, not just for the message boards project) is fixing the error pages we're seeing again on the boards. I expect many of these to clear up tomorrow, if not later today. 

They have also released the fix for Viewing Replies. I've been told that many people can now see replies on the site, and on their ipads and phones. If you can't, please PM me or email us, so we can continue troubleshooting! If you could let me know the URL where you can't see replies, what device you're using, and what browser you're in, that would be very helpful.

After the error messages are resolved, the next item on the priority list is fixing the ability to reply. Obviously some of you can reply, but some of you can't...we just need to figure out why that is. 

In the meantime, there are other message board fixes that are being worked on:

>> Fixing the "this email is already in use" error you get when trying to edit your preferences. This has now turned into a mini-project. We believe that if you're getting this error, you probably have a duplicate account in your history with iVillage (same email / various usernames attached to it). Essentially, when you try to change your account settings, our system doesn't know which of your usernames you are trying to affect. I'm waiting on a list of accounts that our system says, "this is a duplicate." 

>> Getting the private team boards (boards only used by CLs and Mods) back online. Also a mini-project, but it looks like we're close!

>> Removing the character limit from the signature field. This impacts more than just the signature field, apparently. I've let the team know that I definitely want the character limit raised, and now I'm just waiting on them to confirm that it's a safe change to make to our system.

>> We got the final version of Lithium's iVillage data, and are (still...) currently importing it into our database. It's so gigantic, it takes a few days! Once it's in, we can begin the process of restoring missing threads, missing boards, your images, etc.

Of course, there are more items on my post-launch, fix-this-immediately list based on your feedback. But this week, the above items have been the focus, and will continue to be until they're fixed and we can move on to the next batch.

I know everyone's tired of hearing "thanks for your patience" and "we're working on it"...I guess I'm running out of different ways to say it, too! But the truth is, we're all still working very hard at debugging these problems, creating fixes for them, testing the fixes, and pushing them live.

Of equal importance is the fact our boards are the top priority for iVillage right now. Work is not slowing down, we're just in a position where we need to give the tech team the time they need. Believe me, I'd like to move my computer back to the tech cave so I can hang on every word they say...but that would be annoying, I guess. :)

As soon as I have something else to report, I will. Thanks for your patience (I really mean that!),

Jess

Pages

iVillage Member
Registered: 07-01-2003
Wed, 11-14-2012 - 10:51pm

something to pass along - I'm able to reply from my laptop, but not my phone (iPhone 4S).  On quick reply the box will show up but comment will not post.  On reply there is not area to type into.  thanks!

 

iVillage Member
Registered: 07-01-2003
Wed, 11-14-2012 - 11:00pm

looks like the quick reply does not work on my laptop either.  PC IE9

 

Avatar for Cmmelissa
iVillage Member
Registered: 11-13-2008
Thu, 11-15-2012 - 1:29pm

I have another member that is reporting this same issue but I'm unable to recreate it on my phone.  This is what I'm seeing when I try to hit reply (no quick reply button is showing yet):

First I'm taken to the login screen, I login.  It takes me back to the thread and I get a message saying I'm not authorized to post.

 I hit reply again, and login a second time.

When the thread comes back up, I see both quick reply and reply.   The issue of the reply button bringing you to a screen with no place to reply has been reported and being worked on.  Quick reply is working though. 

I'd greatly appreciate if you could do a little troubleshooting for me.  Could you remove all the cookies/cache related to your browser?  My first thought it that something might be hanging up the process from before, and would love to see if clearing all that out helps.  Also, what browser are you using on your iPhone?  I'm on Safari.  

Thanks so much for your help!

Avatar for Cmmelissa
iVillage Member
Registered: 11-13-2008
Thu, 11-15-2012 - 2:53pm
I'll log this issue, and see if anyone else is having issues with quick reply in IE9.

Avatar for Cmmelissa
iVillage Member
Registered: 11-13-2008
Thu, 11-15-2012 - 3:06pm
So I tried on my computer, and can log into IE 9 and do see both quick reply and reply. I did have to refresh the screen though before I saw it. I asked our tech support, and she suggested to check to make sure that you aren't in compatibility mode. We no longer support IE7, to turn it off, click the Compatibility View button on the address bar.

iVillage Member
Registered: 07-01-2003
Fri, 11-16-2012 - 6:57pm
I'm testing the quick reply from my laptop with this post.

 

iVillage Member
Registered: 07-01-2003
Fri, 11-16-2012 - 6:58pm
Looks like it worked! Will try again from my phone now (yes, safari on my phone)

 

iVillage Member
Registered: 07-01-2003
Fri, 11-16-2012 - 7:02pm
Test from phone

 

iVillage Member
Registered: 07-01-2003
Fri, 11-16-2012 - 7:03pm
Hooray! Looks like I can reply from both now :)

 

Avatar for Cmmelissa
iVillage Member
Registered: 11-13-2008
Mon, 11-19-2012 - 11:29am
That's awesome! Did you do anything different that helped you be able to post?

Pages